0264 432 772 / 0723 199 243 Cluj-Napoca  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne  |  Cosul meu

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi  |  Termeni si conditii

  
  
  
  

Instructiuni montaj

 Majoritatea articolelor care contin "frunze" din material textil peliculizat sunt livrate,in functie de model , in rulouri cu latimea de 1 m,  1.5 m sau 2m,avand lungimea de 3m. Aceste rulouri se intind pe suprafata ce trebuie acoperita (gard, zid, balcon, etc.) si se fixeaza bine din loc in loc  cu  bride/cleme din plastic cu strangere rapida ("soricei").

Produsele prezentate sunt fabricate sub forma unor module/plase suport din plastic (lemn sau sarma, in unele cazuri) pe care sunt montate frunzele sintetice (textile plastifiate sau PE) rezistente la frig, inghet, caldura si radiatii UV .

Unele produse insa, in special cele cu "frunze" din PE ,sunt livrate sub forma unor module/panouri  cu dimensiunea de  100 x 100 cm (obtinute din  asamblarea unor sub-module de baza cu dimensiunea 25 x 25 cm sau 50 x 50 cm).

Interconectarea modulelor de  100 x 100 cm se poaterealiza cu ajutorul capselor din plastic (sistem tata / mama) plasate pe laturile modulelor.  Fixarea panourilor  rezultate se poate face cu ajutorul bridelor de plastic cu strangere rapida ,sau cu suruburi / dibluri/capse in cazurile in care produsul trebuie montat pe un gard din lemn, beton sau alte materiale care nu prezinta fante  / grile.Operatiunea nu implica scule sau procedee speciale(cel mult o masina de gaurit/insurubat sau un capsator).

In cazul in care se doreste o obturare / mascare cat mai buna a vizibilitatii (de exemplu gradinile dinspre vecini, balcoane, etc.) se recomanda aplicarea mai intai a unui strat de plasa verde de plastic HDPE( tesuta din fire gen rafie), peste care, se vor fixa apoi rulourile sau modulele de " frunze" artificiale .

  Modulele se pot adauga atat pe orizontala cat si pe verticala, fara a exista o limita de lungime a sirului, astfel incat sa puteti obtine o acoperire cat mai buna a suprafetei dorite. Fiecare modul o data conectat la celelalte, trebuie fixat de gard cu ajutorul bridelor/clemelor cu strangere rapida cel putin din din 50 in 50cm (puteti utiliza  bridele cu strangere rapida comercializate de catre noi - pachete de 50 bucati,sau altele asemanatoare pe care le gasiti in comert). 

Pentru ca la montaj, rezultatul sa fie cat mai aproape de un  aspect realistic, unele dintre produsele cu suport modular au pe o latura a acestor module sageti care  indica modul de pozitionare a acestora pe gard/perete, astfel incat frunzele sa ramana orientate intr-un mod cat mai natural.

In cazul in care zonele pe care se aplica produsul prezinta suprafete si forme neregulate, curbe, puteti decupa conturul modulelor cu ajutorul unei foarfeci, pentru a acoperi cat mai bine suprafata suport.

Pentru a evita eventuale taieturi, zgarieturi, ce pot surveni din neatentie in timpul operatiunilor de pregatire si montare a gardurilor vii artificiale, se recomanda folosirea unor masnusi de protectie.

Atentionare:

Atat modulele de gard viu artificial de 1m x 1m cat si rolele de 1m x 3m ,  1.5m x 3m sau 2m x 3m  trebuie montate/fixate  pe un suport solid (perete/zid, gard lemn,gard din plasa impletita/sudata,gard din fier forjat,etc) prinderea/fixarea  facandu-se cu bride de plastic  din 50 in 50 cm cel putin . In cazul in care nu exista un astfel de suport, se poate face un grilaj/caroiaj din sarma de otel  impletita , in  benzi paralele din 50 in 50 cm, bine prinse si intinse la capete, urmand ca montarea modulelor sau rolelor sa se faca pe acestea, prin fixarea cu bride, la fel ca mai sus.

Este contraindicat ca modulele sau rolele de gard viu artificial sa fie folosite ca inlocuitor de panou de gard, paravan, acoperis,etc., in special in zonele expuse la vant puternic. In acest caz se recomanda montarea in prealabil a unei plase de mascare/umbrire si ulterior fixarea rolelor de gard viu artificial. Fara plasa si o prindere corespunzatoare(din 50 in 50cm), acestea se pot deteriora destul de repede prin"imbatranirea "suportului din plastic, in urma solicitarilor mecanice repetate. 

Intretinerea:

Produsele nu necesita o intretinere periodica speciala dar datorita prafului care se depune pe frunzele sintetice, acestea pot capata un aspect murdar. Pentru a remedia problema este suficient sa spalati frunzele cu ajutorul unui jet usor de apa ( furtunul de gradina este suficient), fara substante chimice.  Nu se recomanda spalarea cu ajutorul pompelor de mare presiune (pompe jet) deoarece frunzele se pot deteriora.

 Pentru orice detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.

  
  


  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!

    

Referinte

 

Salon nunti Sibiu...

Salon nunti Sibiu

Vezi mai multe marturii